Do not give your username and password to anyone (warning)

There are currently some phishing mails send to Jacobs University members. They link you to a website, where you are asked to enter your mailadress, campusnet username and password on a simple web form.

We already blocked the access to known sides from within Jacobs University network.

Following are some samples of known phishing mail contents:

Sender: "Admin" <webmailcontrolunit@cyberservices.com>

Subject: Dringend !!!

Body:

Liebe Webmail Konto User, Aufgrund der Überlastung der Webmail-Nutzer wird es Schließung aller Routen Konten sein. Sie müssen Ihre E-Mail-Konto, indem Sie auf den Link unten, um erneut validieren und verifizieren Ihrem Konto oder Ihrer innerhalb von 48 Stunden aus Sicherheitsgründen ausgesetzt zu überprüfen. KLICKEN SIE HIER: http://www.letitiascuisine.co.za/guesthouse/contact_me/forms/form1.html Nachdem Sie die obigen Anweisungen, wird Ihr Konto nicht unterbrochen werden und wird wie gewohnt fortsetzen und Ihr Konto bleibt aktiv, nachdem Sie erfolgreich Ihren Account bestätigt haben. Warnung! Wer auf seinem Konto nach Erhalt dieser Warnung zu aktualisieren weigert wird sein Konto dauerhaft verlieren. © Copyright 2012 | WEBMASTER EMAIL HELP DESK • • ALLE RECHTE

Sender: maria.ferreira@mda.gov.br

Subject: undisclosed-recipients:;

Letzte Warnung Aktualisieren Sie Ihr Konto Grenzwert

Ihr Postfach hat eine oder mehrere Größenbeschränkungen vom
Administrator festgelegt überschritten. Kann nicht senden oder
empfangen, bis die Größe Ihres Postfachs wird reduziert. Um mehr
Platz zu bekommen.
Bitte klicken Sie auf den untenstehenden Link, um abzuschließen und die
Daten mit Leichtigkeit.
      ================>
Vielen Dank und sorry.
System Administrator

Sender: Pellini, Leslie <PelliniL@mlhs.org>

Subject: Keeping track of your usage.

Body:

This is the Help desk Program that periodically checks the size of your e-mail space is sending you this information.

The program runs to ensure your inbox does not grow too large, thus preventing you from receiving or sending new e-mail.

As this message is being sent, you have 2.5 gigabytes (GB) or more stored in your inbox. We are currently upgrading our data base and e-mail center. We are resetting all email to create more space for new email Storage.

To upgrade your mailbox: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDgxVFdlMnNvU2toT1N5bE[..]

Thanks, and sorry for the inconvenience. Help Desk.

Sample web forms of phishing sites

Do not give your username and password to anyone

This applys for all services that you use(warning) Not only here at Jacobs University (warning) No serious company or service will ever ask you for your username and password at this way.

• No labels